KSK Lierse won de oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo met 1-0. Ankomah scoorde voor de Pallieters al in de 1'. Kenneth Schuermans verloor de bal op het middenveld en Sabir lanceerde Ankomah die Ruyssen afhield en fraai de 1-0 scoorde. SK Lierse kon die voorsprong met succes verdedigen.

Bij SK Lierse werd Habarugira bij de rust met een knieblessure vervangen. Benson ondervond hinder van een voetblessure. Masika liep een enkelletsel op. In de tweede helft toonde doelman Goris van KSK Lierse zich heel sekuur op pogingen van de bezoekers Lecomte en Schuermans.

De wedstrijd werd bijgewoond door 800 toeschouwers, waaronder 650 betalenden.

Bij KVC Westerlo ontbraken Hyland (interlandverplichtingen), Daems kreeg rust. Van Veldhoven gaf Ruyssen, MacDonald, Lecomite en Handzic extra speelminuten. Ook Gounongbe ontbrak. In de tweede helft liet Van Veldhoven de Zuid-Afrikaanse tester Haashim Domingo opdraven. Hij mocht nog 25' meedoen.